Elandantilope

Elandantiope er verdens største antilopeart, utbredt på savannene i det sørlige Afrika. Tilhører gruppa okser (Bovidae).

Elanden er planteeter og drøvtygger, den lever av gress og busker i åpent skogslandskap og på på de halvtørre savannene i Sør-Afrika, Namibia og tilstøtende land lengre nord. Akasie er en skattet vekst for elanden. Dyrene holder seg unna ørken, skog og sumpområder. Den kan bli to meter høy og veier 600-900 kg.

Kilde: Wiki

Elandantiope

Denne Elandantiopen er fra Kristiandsand Dyrepark.

Elandantilopene lever i flokker på opptil 25 dyr som består av hunner, kalver og en eller flere hanner. Men flokker på over 700 dyr forekommer. Hvis det er flere hanner i flokken er det den dominante hannen som får pare seg med hunnene. Når hannene sloss tvinner de hornene sine sammen med motstanderens og dytter med all sin kraft. Gamle hanner lever ofte alene.

Øynene til elanantilopen sitter, som hos mange byttedyr, på siden av hodet. Dette gir den et synsfelt på tilnærmet 360 grader, noe som er nyttig for å oppdage rovdyr. Til tross for størrelsen kan elan løpe i opptil 70 km/t og hoppe 1,5 m høyt over hindre som står i veien hvis den må flykte.

Stikkord: