Kanadagås

Kanadagås er ei gås og tilhører andefamilien. Kanadagås blir opptil 90-100 cm lang, og er dermed Europas største gås. Den er lett gjenkjennelig på de to store hvite kinnflekkene (en på hvert kinn). Låten er et trompetaktig «aa-hoa», der den andre stavelsen er stigende.

Kilde: wiki

Kanadagås

Kanadagås kommer opprinnelig fra Nord-Amerika (Canada og USA), men arten ble på begynnelsen av 1900-tallet innført til Europa, hovedsakelig i de nordiske landene. Arten står oppført på norsk svarteliste som uønsket i landet.

Gås

I Norge er de største bestandene trøndelagsområdet med Nordmøre, på Østlandet og i Hordaland. Den norske bestanden har økt mye siden rundt 1970, og antas å være på ca 1500-2000 par pluss endel ikke-hekkende fugl pr 2006. Den hekker langs kysten, ofte ved skogsvann, og overvintrer ved åpent vann.

Stikkord: