Grønnfink

Grønnfink er en fugl i finkefamilien. Lengden er ca. 14,5 cm, og vekten er mellom 25 og 31 gram.

Kilde: wiki

Grønnfink

Grønnfink er en kraftig bygd fugl med et stort hode og et kraftig nebb. Fjærdrakten er olivengrønn med gule innslag. Vingene og stjerten er gulgrønne og stjerten som synes godt når fuglen flyr. Hunnen er mer gulbrun, men med de samme gule fjærene på vingene og stjerten som hannen har.

Fugl

Grønnfink en selskapelig fugl og lever som oftest i flokker med mange individer. Den lever ofte sammen med grønnsisiken når den ikke hekker. Der det er mye mat, kan det samle seg store flokker med grønnfinker. Om kvelden samles de også i store flokker i skogen for å overnatte, de sover i underskogen.

Grønnfink

Grønnfinken hekker i april – juli, er forholdene gode kan et par få opptil 3 kull. Hunnen legger mellom 4 og 6 egg som hun ruger på i 12 – 14 dager. Ungene forlater redet etter 13 – 16 dager. En del grønnfinker trekker sørover for vinteren, men det er også mange som overvintrer i Norge.

Grønnfink er en av de få fuglene som synger mens den flyr!

Stikkord: