Spettmeis

Spettmeis er en spurvefugl i spettmeisfamilien.

Kilde: wiki

Spettmeis

Spettmeis er gråblå på oversiden og hvit under, med svakt rustgulaktig tone på brystet og magen. Gjennom øyet går det en svart strek. Nebbet er rett, rundt og omtrent like langt som hodet. Spettmeisen kan bli 14–15 cm lang, og en voksen fugl kan veie opptil 23 gram.

Spettmeis

Spettmeis er den eneste fuglen i Norge som kan gå nedover med hodet først.

Meis

Norsk fugleatlas oppgir at arten hekker nordover til Sør-Trøndelag (Byneset, Stadsbygd og Ørland). Etter 1980 har den spredt oppover Gudbrandsdalen og Østerdalen. I følge leserinnlegg i Adresseavisen oktober 2009 finnes spettmeis også i Meråker og Snåsa i Nord-Trøndelag.

Fugl

Stikkord: