Struts

Struts er en stor flyveudyktig fugl som er hjemmehørende i Afrika. Den har et svært karakteristisk utseende, med lang hals og lange føtter og har evnen til å løpe omkring 74 km/timen, noe som gjør den til den raskeste landlevende fuglen. Strutsen er også verdens største fugl og legger de største fugleeggene.

Kilde: wiki

Struts

En Struts veier fra 93 til 130 kg, selv om enkelte hanner har blitt målt opptil 155 kg. Hannene kan bli rundt 2,5 meter høye, mens hunnene er fra 1,7 til 2 meter høye. Fjærene hos hannene er for det meste svart, som er hvite ved endene av vingene og stjert. Hunnene og unge hanner er gråbrune og hvite. Hodet og halsen er nesten naken, med bare et tynt lag dun.

Struts

En Struts lever i nomadiske grupper fra 5 til 50 fugler som ofte lever sammen med andre gressende dyr, som antiloper og sebraer. Strutsen lever hovedsakelig av planter, den eter også insekter.

Struts

Struts

har i mange år levert produkter til mennesket. Tidligere var strutsefjær svært populære til pynt på klesdrakter. I dag drives det oppdrett av strutser for produksjon av strutsekjøtt. Kjøttet er magert, men minner litt om oksekjøtt.

Stikkord: