Svartmeis

Svartmeis er en fugl i meisefamilien. Lengden er ca. 11 cm, og vekten er ca. 9 gram. Den er med dette den minste i meisefamilien.

Kilde: wiki

Svartmeis

Svartmeis har en kort stjert. Hodet er svart med hvite kinnflekker og fuglen har en hvit flekk i nakken. På oversiden er den grå med hvite vingebånd og på undersiden har den en lys gråbeige farge.

Fugl

Svartmeis er en sosial fugl som gjerne holder seg sammen med andre fugler om vinteren. Ofte kan man se den i flokker sammen med granmeis og fuglekonger.

Svartmeis

Fuglen hekker fra april til juli, ofte får den to kull pr. år. Svartmeisen får 8 – 10 egg, og rugetiden er 14 – 16 dager. Ungene forlater redet etter 14 – 16 dager. Svartmeisen bygger rede i trehull, men kan også finne på å bygge reir i hulrom på bakken eller i en fjellsprekk. I Norge finnes den i Sør-Norge og nord til Troms.

Stikkord: