Hare

Hare er en art i harefamilien. Den er i stor grad tilpasset nordlige eller høytliggende omgivelser. Den finnes fra Fennoskandia til østlige Sibir, i tillegg finnes det isolerte bestander i Alpene, Irland, Polen, Storbritannia og Hokkaido. Den har blitt introdusert til Shetland og Færøyene.

Kilde: wiki

Hare

Dette bildet av hare er i fra Öland.

Hare har forskjellige matvaner fra område til område. Nord i Skandinavia, hvor bakken i månedsvis av gangen kan være dekket av snø, gresser harene på kvister og bark. I områder hvor snø er sjeldnere, som Irland, eter de for det meste gress.

I nordlige deler av Finland og Sverige konkurrerer haren med sørharen om leveområdene. Sørharen er større, og oftest i stand til å fordrive haren, men er dårligere tilpasset til å leve i snørike områder: Føttene er mindre og vinterpelsen har mye brunt i seg.

Stikkord: