Terrier

Airedale Terrier – ett år med vår hund

Airedale Terrier

Airedale terrier er den største av terrierrasene. Den ble avlet frem i Storbritannia på midten av 1800-tallet. Navnet har den etter Aire-dalen i Yorkshire. Tidligere gikk den også under navn som bingleyterrier, watersideterrier og workingterrier.

Dette er den største av terrierne. Muskuløs, energisk og ganske kompakt i kroppen, men ikke høystillt eller lang. Hannene blir gjerne 58-61 cm i mankehøde, og tispene blir ca 2 cm lavere. Pelsen er tett og ru, men skal ikke være så lang at den virker lurvete. Dekkpelsen er i tillegg stiv og kan kruse eller bølge seg, men den skal ikke krølle.

Kilde: Wiki

Airedale Terrier
Her sover Timian for første gang hjemme hos oss august 2010. Det var en utrolig spennende tid de første dagene med vår nye hund.

Terrier
Timian i hagen den første uka i sitt nye hjem.

Airedale
Er ham ikke søt?

Timian
Den første snøen har falt.

Timian
Timian liker seg i snøen.

Timian
Timian i snøen.

Timian

Vi har vært på en del treninger med Timian så han har blitt veldig flink til en del grunnleggende ting som sitt, ligg også videre.

Airedale Terrier

Siste bilde for denne gangen. Her er ham ny trimmet etter et besøk på kennelen hvor ham bl. Annet fikk møte sin mor (faren er død, ham ble plutselig blind i fjor høst og de måtte avlive ham).

Vi håper vi får mange fine år med vår Airedale Terrier Timian.

Smartphoto

6 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

CommentLuv badge