Edderkopp

Korsedderkopp

Korsedderkopp

korsedderkopp

Disse bildene av Korsedderkopp er alle tatt i vår hage.

Edderkopp

Korsedderkopp er en ganske stor og kraftig bygd edderkopp, opptil 20 mm lang. Kroppen er todelt, en bakkropp og en forkropp. Forkroppen er bred, med fine, nedliggende hår. Bakkroppen hos hunnen er stor og kuleformet, med et karakteristiske mønster. Fargen kan variere fra veldig lys gul til veldig mørk grå, men alle har fem eller flere hvite prikker på ryggen, som danner et kors, herav kommer det norske artsnavnet.

Korsedderkopp

Denne arten er vanlig i hager og nær hus, men kan finnes i mange andre miljøer også, bare det finnes vegetasjon som den kan feste nettet sitt til. Korsedderkopper lager lyd når de føler seg truet. Da dette vanligvis er et passivt dyr, er det vanskelig å provosere den til å bite. Hvis den biter, er bittet bare litt ubehagelig og helt harmløst for mennesker.

Edderkopp

Beina er middels lange og ganske kraftige, med lyse og mørke ringer. Det tredje beinparet hos en korsedderkopp er spesialisert for å hjelpe til med å spinne hjulnett. De brukes også til å forflytte seg rundt på nettet uten å bli sittende fast. Disse beina er bare nyttig på nettet, på bakken er de av lite verdi.

Spider

Nettet spinnes av de større hunnene som vanligvis henger på nettet med hodet ned, mens de venter på at et bytte skal sette seg fast. Byttet blir da hurtig fanget og pakket i silkespinn før det etes. Korsedderkopper eter nettet sitt hver natt sammen med mange av de små insektene som blir fanget i det. Dette kan de gjøre på få minutter. Neste morgen spinner de et nytt nett.

Spindel

vevkjerring

korsedderkoppen

Korsedderkopp ved matbordet.

Edderkopp

kors

Jeg har ikke fått tatt noen bilder av hannen enda, men Den mye mindre hannen tilnærmer seg hunnen forsiktig for å parre seg. Hvis han ikke er forsiktig nok, kan han bli spist av henne.

Kilde: wiki
Smartphoto

36 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

CommentLuv badge