Sommerfugl

Oransjegullvinge Han

Oransjegullvinge Han

Oransjegullvinge er en av gullvingene, en dagaktiv sommerfugl i gruppen glansvinger.

Kilde: wiki

Oransjegullvinge

Hannen har rød orange farge på vingenes overside. Langs vingeranden, et fint lyst tynt bånd eller kant (frynser) ytterst, og et mørkere brun svart innenfor. Undersiden er ganske lik for begge kjønn.

Sommerfugl

Hunnen har rødorange farge, med flere mørke flekker, på oversiden av framvingene, men mer mørk brun farge på oversiden av bakvingene. Langs vingeranden finnes et hvitt bånd eller kant (frynser), og innenfor en mørkt bredt felt. Langs bakvingens kant har hunnen et rød-orange bånd med mørke runde flekker. Undersiden er ganske lik for begge kjønn.

Oransjegullvinge

Vingespennet på oransjegullvinge er mellom 26 og 32 millimeter. Framvingeundersiden er orange, med mørke flekker. Bakvingenes underside har noen ganske få mørke runde flekker. Langs vingekanten er et gulorange bånd, og innenfor der noen hvite flekker, men disse kan hos enkelte eksemplar være nesten helt redusert. Bakvingen har en antydning til en stjert.

Fotoblogg

Oransjegullvinge finnes på lune gresskledde og blomsterrike lokaliteter, omgitt av skog. Arten finnes gjerne i veiskråninger og lignende.

Sommerfugl

Oransjegullvinge

finnes i Danmark, og det syd-østlige Sverige og Finland. I sørøstlige Norge. Finnes i Europa og østover i Asia til Kina. Arten har hatt tilbakegang i Europa, men har en mer stabil populasjon i Norden.

orangegullvinge

Sommerfugl

sommer-fugl

Smartphoto

31 Kommentarer

  1. Pingback: Oransjegullvinge Hun

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

CommentLuv badge