Sommerfugl

Tistelsommerfugl

Tistelsommerfugl

Tistelsommerfugl Vanessa cardui (Linnaeus, 1758) tilhører dagsommerfuglene, og er immigrant til Norge. Enkelte år er den sjelden, mens den andre år kan opptre tallrikt og finnes over hele landet. Ettersom den trekker nordover fra middelhavsområdet er den vanligst i sør-Norge. Den kan finnes over praktisk talt hele Jorden og er den sommerfuglen som har den videste naturlige utbredelsen.

Tistelsommerfugl

Vingespennet på en Tistelsommerfugl er mellom 5 og 6 cm. Fargene er orange, okerfarget og den har noen markerte mørke flekker. Langs framvingeranden, har den hvite og svarte flekker.

Larven er svart eller nesten svartgrønn, med gule og enkelte blå punkter. den har en svak gul sidelinje og en bredere gul, mørkprikket linje langt ned på kroppsiden. Føttene er brune med gule torner. Tistelsommerfuglen holder særlig til der hvor det vokser tistler, men også på blomsterrike steder.

Sommerfugl

Tistelsommerfuglen overlever ikke en norsk vinter. Sommerfuglen flyr nesten hver vår inn over Norge. Den kan finnes fra slutten av mai til frosten kommer, men det er alltid flest utover seinsommeren. De fleste som flyr om høsten, er avkom etter tidligere innvandrere til Norge.

Tistelsommerfugl

Her kommer det en i farta!

sommerfugl

Jeg er spesiellt fornøyd med dette motlysbildet av en Tistelsommerfugl.

Kilde: Wiki
Smartphoto

28 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

CommentLuv badge