Sommerfugl

Hvit C

Hvit C

Hvit C tilhører dagsommerfuglene, og er en ganske vanlig sommerfugl i sør-Norge. Den overvintrende generasjonen flyr om våren og forsommeren. Og den nye generasjonen klekkes i juli og flyr om sensommeren og høsten.

Kilde: wiki

Hvit C

Vingespennet er mellom 4 og 5 cm. Fargene er rødbrune og brune på oversiden av vingene. Undersiden av vingene er mørkt brun svarte, og på bakvingeundersiden befinner det seg en hvit c-formet figur, som har gitt sommerfuglen sitt navn. Begge vinger er sterkt fliket i randen.

Sommerfugl

Her ser du tydelig hvorfor den heter Hvit C.

Hvit C

Hvit C kan meget lett forveksles med kirsebærsommerfugl – ofte er bare fargen på den ytterste vingeranden forskjellig. Hos Hvit c er vingeranden gulbrun ytterst, mens den er blå eller blåskimret hos kirsebærsommerfuglen.

Sommerfugl

Hvit C overvintrer som voksen. Den tåler noen kuldegrader, dersom temperatur endringen skjer over litt tid. Straks den første vårsolen varmer, er den på vingene, og er gjerne en av de «første» dagsommerfuglene om våren.

Hvit-C

Hvit C flyr på solrike steder, i skog og i skoglysninger. Sommerfuglen flyr etter overvintringen, fra slutten av april til begynnelsen av juni. Og i juli og august.

Sommerfugl

Tidlig om våren legger de sommerfugler som har overvintret egg på vertsplantene straks de begynner å spire.

Smartphoto

25 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

CommentLuv badge