Sommerfugl

Neslesommerfugl

Neslesommerfugl

Neslesommerfugl tilhører dagsommerfuglene, og er en av de mest vanlige sommerfuglene i Norge. Den overvintrende generasjonen flyr om våren og forsommeren. Den nye generasjonen klekkes i slutten av juli og flyr om sensommeren og høsten.

Kilde: wiki

Neslesommerfugl
Vingespennet er mellom 4 og 5 cm. Fargene er orange, rødbrune og den har noen markerte mørke flekker i framkanten av vingene. Langs bakranden, og særlig på bakvingene, har den noen blå flekker omkranset av svart. Undersiden av vingene er mørkt brun svarte.

Sommerfugl

Neslesommerfugl overvintrer som voksen, i uthus og garasjer, på loft i hus. Den tåler noen kuldegrader dersom temperaturendringen skjer over litt tid. Straks den første vårsolen varmer, er den på vingene, og er gjerne den «første» dagsommerfuglen om våren.

Neslesommerfugl

Neslesommerfugl flyr på solrike steder, i hager, enger og i skoglysninger.

Nesle

Tidlig om våren legger de sommerfuglene som har overvintret egg på neslplanten (brennesle), straks den begynner å spire.

Neslesommerfugl

Larvene lever på nesleplanten. Når tiden er kommet for å gå inn i puppestadiet kryper den ned fra planten og prøver å finne et sted å være som puppe. Den velger ofte et stivt strå eller en gren, men like gjerne en bergvegg eller en mur. Puppestadiet varer bare noen uker.

Smartphoto

16 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

CommentLuv badge